Norge skrider ind over for uforbeholdne lån

Norge har altid været et land, som er kendt for åbenhed, frisind og økonomisk velstand. Dette har gjort, at penge og økonomi sjældent har været et stort problem, hverken på person- eller statsniveau. Dette har blandt andet betydet, at det har været let at tage mange og store lån.

Lånefriheden er noget, som har kommet rigtig mange af Norges borgere til gode. De har kunnet tage lån til hus, til bil eller mindre og hurtigere lån til ferier, møbler, studiebøger eller andre fornøjelser og nødvendigheder. Men det har også haft nogle konsekvenser.

Som bekendt kan overflod nemlig skabe en kunstig følelse af, at pengekisten er bundløs. Således kan et forbrug hurtigt stige radikalt, og måske også for meget, hvis man ikke pålægger det nogen restriktioner. Dette har været et problem for nogle nordmænd, som har taget lån, som de ikke har kunnet betale. Det har også været et problem for banker og låneudbydere, som har været lidt for gavmilde.

Dette er dog ændret nu, for i år 2017 lavede den norske regering en række tiltag, som begrænsede mulighederne for både større og hurtige lån. Restriktionerne gælder særligt størrelserne på beløbene. Man kan nu ikke låne fuldstændig frit, men må kun låne op til et vist antal af ens månedlige indkomst. Dette har særlig effekt på studerende og arbejdsløse med lav indkomst, som ikke længere kan tage lige så store hurtige lån.

Lån bør altid involvere grundige overvejelser

Det er faldet mange for brystet, at den norske regering på denne måde har strammet reglerne. Men tænker man over det, så er det faktisk et ganske fornuftigt tiltag, for lån bør aldrig blive en ting, som man bare tager. Selvom langt de fleste låneudbydere er reelle, og selvom langt de fleste lånere er fornuftige, så kan det nemlig gå galt.

Særligt på den måde, at man ikke kan betale pengene tilbage, eller at priserne på et marked bliver sat kunstigt i vejret, fordi alle kan tage skyhøje lån. Det var blandt andet dette, som skete på det norske boligmarked inden den nye lovgivning.

At tage et lån er en økonomisk investering som bør have et reelt og gavnligt formål. Hvad end det er et hurtigt kviklån eller et boliglån i banken, som der er tale om, så bør man altid kunne forklare baggrunden for sin handling og kunne retfærdiggøre den rent logisk. Ellers er det ikke forsvarligt at låne.

Stadig mulighed for gode og hurtige lån i Norge

Når alt dette er sagt, så er det på ingen måde sådan, at det ikke er muligt at tage lån i Norge. Tværtimod er Norge stadig et af de bedste og sikreste lande at låne i. Blot er der kommet lidt mere opmærksomhed om hvem der låner, og hvorfor.

Lever du i Norge, og har du brug for et lån, så er det altså bare med at gå i gang. Hvad end det er et lån til ferien, til bilen eller til en udbygning af huset, så er mulighederne der.

Kilde: Låneportalen Scandilån.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *