Lån penge og få din privatøkonomi til at hænge sammen

Det er altid en god ide at spare op til at erstatte ting, der kan gå i stykker. Det kan være vaskemaskiner, tørretumblere, computere og meget andet. Det er klart den bedste måde. Men der kan være situationer, hvor det ikke er muligt. Eller hvor du bare ikke har fået sparet nok penge op.

Hvis du har en stram økonomi nu, kan det være, at du ikke har mulighed for at spare op. Så går alle dine penge til at betale husleje, mad, daginstitutioner og meget andet. Der er simpelthen ikke råd til at spare op lige nu. Du krydser derfor bare fingre og håber, at der ikke sker noget.

Men hvis der gør, kan det være svært at erstatte det. Der er nogle ting, som det kan være svært at leve uden. Det kan for eksempel være en vaskemaskine eller en computer. Så kan du være nødt til at tage et forbrugslån for at få både din hverdag og din privatøkonomi til at hænge sammen.

Lån penge – men undersøg lånet først

Når du har besluttet dig for at låne penge, skal du også beslutte dig for et lån. Det skal helst være et lån, der er så billigt som muligt. Men det kan være svært at gennemskue, hvilket der er det. Særligt hvis du skal sidde og kigge på en masse forskellige hjemmesider. Heldigvis er der lavet flere sammenligningssider, hvor du kan se de forskellige lån. Det giver dig et godt overblik over, hvad de forskellige lån koster, og hvilket et du skal vælge. Her er et par eksempler på sammenligningstjenester hvor du kan sammenligne lån:

Scandilån – Scandilån er en af de ældste og største lånesammenligningstjenester i Scandinavien og her kan du sammenligne alt fra Kviklån til Forbrugslån. Siden har integrerede feeds til udbyderne så sammenligningerne altid er opdateret.

Netnaut – Netnaut er en relativt ny sammenligningstjeneste, der udover lån også sammenligner mobilabonnementer, bredbåndsudbydere, a-kasser og andre privatøkonomiske elementer. Ligesom Scandilån har Netnaut integrerede feeds der sikrer altid opdateret information.

Monio – Monio er en helt ny portal hvor du finder tips og inspiration til at optimere din økonomi inden for en lang række privatøkonomiske områder. Også her sikres opdateret information via integrerede feeds.

Du kan for hver lånetype se, hvor mange penge du kan låne. Hvis du skal låne penge til en vaskemaskine eller en computer, er det jo ikke så mange penge. Men nogle lån går helt op til 400.000 kroner. Hvis du gerne vil låne til udbetalingen på en lejlighed eller et sommerhus, men ikke kan låne pengene i banken, kan det faktisk også være en mulighed. Det er altid en god ide at spørge din egen bank om lov til at låne penge og husk at hvis de siger nej er der som regel en god grund til det. Men hvis de ikke vil låne dig dem, og du virkelig vil have det sommerhus, kan et forbrugslån være en mulighed.

Hvad skal du være opmærksom på når du låner penge?

Når du tager et forbrugslån, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Hvis du har en presset økonomi, siger det sig selv, at du ikke har lyst til at gøre den mere presset ved at låne en masse penge alt for dyrt. Du skal derfor først og fremmest se på, hvor meget du skal betale i rente. Det er angivet ud for hvert lån. Renten bør være så lav som muligt. Det betyder nemlig, at du skal betale mindst muligt for lånet.

På sammenligningssiderne kan du se eksempler på, hvor meget de forskellige lån koster. Der er lavet et regnestykke for hver lånetype. Hvis du låner 65.000 kroner hos den og den bank og har 5 år til at betale pengene tilbage med en rente på 4,99 %, ender du med at betale lidt over 75.000 kroner for lånet. Men når du skal have en ny vaskemaskine, er du jo ikke ude i at skulle låne så mange penge. Så er det i hvert fald en meget dyr vaskemaskine, som du har tænkt dig at købe.

Lån penge hurtigt til vaskemaskinen

Hvis det bare er forbigående økonomiske problemer, kan et hurtiglån måske være noget for dig. Hvis du snart starter i job eller ved, at du snart får nogle penge på en anden måde. Et hurtiglån kan nemlig være gratis ift. renter, hvis du betaler pengene af efter max en måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *